Pretraga

 


 

 

 

 

 

WordPress - prevod na srpski

Primetili ste da kada smo instalirali WordPress, instalirali smo ga na engleskom. To nekom može da predstavlja problem, a lično smatram da ako je sadržaj na srpskom i svi sistemski ispisi trebaju da budu na srpskom. Posebna su priča svi oni koji žele da imaju svoj blog, a ne snalaze se u administrativnom panelu koji je instaliran na engleskom. WordPress je kod nas dovoljno rasprostranjen, pa su neki dobri ljudi uradili prevod, tako da je su sistemski ispisi na sajtu, kao i kompletan administrativni panel na srpskom.

 

Srpsku verziju WordPressa možete pruzeti sa ove lokacije i instalira ga isto kako smo instalirali u članku pod naslovom Instalirajte WordPress . Naravno vašu instalaciju možete postaviti i direktno na vaš hosting na internetu po istoj instalacionoj proceduri.

Kada instalirate ovu verziju primetićete da su svi ispisi na ćirilici i to je podrazumevano pismo kada ja prevod na srpski u pitanju (Slika 1 i 2). Svi sistemski ispisi i kompletan administrativni panel su na ćiričnom pismu i to je u redu. Međutim šta kada želite srpske sistemske ispise ali na latinici. Ova WordPress instalacija se i za to pobrinula.

WordPress - prevod na srpski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika 1.

WordPress - prevod na srpski

 

 

 

 

 

 

 

Slika 2.

 

 

U administrativnom panelu na lokaciji Dodaci - Postavljeni dodaci  nalazi se dodatak pod nazivom Srpski prevod na latinici (slika 3.).

WordPress - prevod na srpski

Slika 3.

Odaberite opciju Uključi i svi sistemski ispisi, kao i ceo administrativni panel biće na srpskom jeziku sa latiničnim pismom (Slika 4.).

WordPress - prevod na srpski

Naravno, ako ste pre toga bilo kakav sadržaj unosili na ćirilici on će ostati takav i moraćete da ga prekucate ili da ga preslovite u nekom editor-u. Takođe sadržaj koji je unet sa instalacijom a na ćirilici je takođe će ostati takav, ali ćete njega najverovatnije obrisati sa vašeg bloga.

Nadamo se da smo vam pomogli da rešite problem sa prevodom i da ćete sada biti zadovoljniji izgledom i sadržajem vašeg bloga. Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži