Pretraga

 


 

 

 

 

 

Preslovljavanje u MS Word-u

Preslovljavanje u MS Word-uZnam da je ova tema mnogo puta obrađivana, ali koliko god da se o njoj pričalo, još uvek srećem ljude koji prekucavaju tekst sa, recimo ćirilice, na latinicu i obrnuto. Negde od 2004. godine postoji dodatak za Word 2003 koji u jednom kliku prebacuje tekst iz latiničnog pisma u ćirilično i obrnuto. Dakle, procedura je više nego jednostavna i u par klikova rešava vaše probleme.

Ako koristite MS Word 2003 ili 2007 sa Microsoft download stranice možete preuzeti dodatak. Kada ga preuzmete instalirajte ga. U gormnjem panelu pod opcijom Add-Ins će se pojaviti opcija koja jasno pokazuje da pritiskom na taster možete presloviti označeni tekst.

Međutim, ovaj dodatak ne funkcionise u Word 2010. Dodatak za preslovljavanje za ovu verziju Word-a možete naći na sledećoj loakciji: download i zove se YuConvNet. Instalirajte ga. Nakon instalacije na gornjoj radnoj površini pojaviće se dodatak YuConvNet. Odaberite ga i otvoriće površina sa menijem (Slika 1.). Uneste tekst koji želite da preslovite.

Preslovljavanje u MS Word-u

Slika 1.

Odaberite da li prevodite sa ćirilice na latinicu ili obrnuto i odaberite opciju Konvertuj (Slika 2.).

Preslovljavanje u MS Word-u

Slika 2.

Nakon što ste odabrali opciju Konvertuj vaš tekst će biti preveden na pismo koje ste želeli (Slika 3.).

Preslovljavanje u MS Word-u

Slika 3.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio od pomoći da rešite pitanje konvertovanja pisma u Word-u 2010, kao i u predhodnim verzijama.

Komentari   

 
+2 #1 Guta 09-08-2014 10:25
Samo da javim da radi i u Ofisu 2013 ::)

HVALA!
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži