Pretraga

 


 

 

 

 

 

Saveti

Koje su prednosti razmene linkova

Koje su prednosti razmene linkovaKoncept razmene linkova postoji od nastanka Interneta. Suštinski to je način da neko na svom sajtu objavi link ka vama, a za uzvrat vi će te njegov link objaviti na vašem sajtu. Svakako, razmena linkova je dosta evoluirala od nastanka interneta, ali je i dalje ostala najbolji način za bolju indeksaciju vašeg sajta na pretraživačima poput Googla, Binga, Yahooa i ostalih.

Napravite svoj besplatan blog

Napravite svoj besplatan blogRecimo da želite da imate svoj blog, a ne želite da plaćate hosting, zakup domena, da se zamarate sa SEO alatima i ostalo. Postoji rešenje i za vas. Besplatne online blog platforme. Ima ih mnogo i svaka je priča za sebe. Sve one nude pisanje blogova, kao osnovnu funkcionalnost, dok mnoge nude i opcije poput video ili audio blogova, foto galerije pa čak i mogućnost da zaradite putem online reklamiranja.

Popravka MySQL baze kroz phpMyAdmin

Popravka MySQL baze kroz phpMyAdminSa vremena na vreme baze postanu koruptivne, a onda više niste u mogućnosti da im pristupite. Ako se radi o bazi koju koristi vaš web sajt, on postaje nedostupan. Prepuručuje se, naravno, backup baze, međutim ako niste to uradili postoji drugo rešenje koje oglavnom pali. Radi se popravci koruptivne tabele u bazi uz pomoć phpMyAdmin alata,a to je više nego jednostavno.

Kako odabrati hosting paket?

Kako odabrati hosting paket?Recimo da zelite da imate svoju web prezentaciju, da reklamirate svoje preduzeće ili jednostavno želite svoj blog i još želite da sve to uradite sami. Mnogo je znakova pitanja u tom procesu, koji definitivno počenje odabirom hosting paketa. Morate prvo dobro da se raspitate, obzirom da ste početnik, na kojoj tehnologiji će biti baziran vaš sajt. Moja je preporuka da to bude neki od 5 najvećih CMS rešenja koja smo opisali u jednom od blogova. Dakle, sva ta rešenja su bazirana na PHP i MySQL tehnologiji.

Javni ili ISP DNS?

Javni ili ISP DNS?

Za one koji ne znaju DNS je servis koji omogućuje prevođenje domenskih imena ili internet domena, poput www.google.com, u IP adrese, decimalni zapis koji razumeju računar. Obzirom da svaki ISP (Internet Service Provider) snabdeva svoje korisnike IP adresom barem jednog svog DNS servera, reklo bi se da tu nema problema. Međutim često su, DNS serveri naših ISP-ijeva opterećeni, njihovi kapaciteti ne prate rast broja zahteva, imaju loše informacije i na kraju mogu da budu loše konfigurisani. Time je odziv stranica i sadržaja uopšte, koje posećujemo na internetu lošiji.