Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

SAD donose regulativu o trgovanju Bitcoin-om

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

SAD donose regulativu o trgovanju Bitcoin-omSve je počelo 27.02.2014 kada je Janet Yellen, nova predsedavajuća saveta Federalnih rezervi SAD, rekla senatoru Mancinu da Federalne rezerve nisu ovlaštene da regulišu trgovinu Bitcon-om niti bilo kojom drugom kripto valutom. Naši mediji su tek juče objavili vest da SAD donose regulativu o trgovanju kripto valutama, zapravo pogrešno informišući javnost. Gospođa Yellen se u svom obraćanju obratila kongresu SAD, početkom aprila, kako bi on trebao da povede raspravu o "pravnom obliku" u koji bi se smestilo trgovanje Bitcoin-om.

 

Iako su zahtevi finansijskih institucija u SAD, u pogledu ovoga, bivali sve glasniji, konges se ovim bavio uglavnom na akademskom nivou sve do 09.05.2014, kada je pod pritiskom javnosti objavljen dokument sa sastanka borda direktora Federalne banke rezervi, koji možete pročitati ovde.  

Suština sastanka je zaključak dat u sledećoj rečenici:

"Preporučuje se donošenje regulative; u razmatranje uključiti zaštitu potrošača, prepoznavanje nedopuštene upotrebe i izbegavanje Balkanizacije." - “Regulation is advisable; considerations include protecting consumers, addressing illicit use, and avoiding Balkanization.”

Ovo je prvi put u istoriji da se jedna ovako bitna, svetska finansiska institucija bavi trgovanjem kripto valutama i trgovinom uz pomoć kripto valuta. Ovakve vesti dale su vetar u leđa trgovanju ba berzama kripto valuta. Samo u toku današnjeg dana vrednost Bitcoina je skočila sa 444$ na 494$ na kraju dana. Podsećanja radi, krajem prošle godine Bitcoin je vredeo gotovo 1200$, ali je nakon izjava iz Rusije, da je Bitcoin valuta kojom može da se finansira terorizam i izjava zvaničnika EU da je Bitcoin jako rizična zamena za Euro, izgubio na vrednosti. U jednom trenutku čak i ispod 400$.

Za Bitcoinom su lačano počele da rastu vrednosti i svih ostalih valuta, poput Litecoin-a, Feathercoin-a i ostalih.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži