Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

Google Chromebox: Jeftin sistem za konferencije

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Google Chromebox: Jeftin sistem za konferencijeGoogle je očigledno rešio da uđe u trku i pojača konkurenciju na planu konferencijskih sistema. Korišćenjem Google+ Hangouts, enterprise sistemi sada mogu uživati u video konferencijama po povoljnijim cenama. Dakle, lanisarana je unapređena verzija Chrome OS računara pod nazivom Chromebox for meetings, tjuniranog za video striming, uz podršku za periferije i sve Google Cloud aplikacije i servise.

Google veruje da je ponudio nešto novo, osvrćući se na jednostavnost svoje tehnologije u odnosu na konkurenciju. Chromebox for meetings uređaj, prvi je na US tržištu ponudio ASUS po ceni od 999USD, dok se ponude HP-a i Dell-a tek očekuju. U tu ponudu ulazi PC sa i7 procesorom, video kamera, mikrofon, zvučnik kao i podrška za 1 godinu. Nakon toga cena podrške je 250USD godišnje. Za displej morate da se pobrinete sami.

Kompanija Vidiyo se pobrinula za integraciju H.323/SIP protokola i IP PBX sistema poput onih koje proizvode Cisco, Avaya i Polycom. Oni koji će koristiti svoje mobilne uređaje to mogu uraditi uz pomoć servisa Uberconference.

Dakle, još jedna izuzetno dinamična nedelja u Google-u, koji je pored ovog servisa ove nedelje predstavio i novi Toshiba Chromebook po ceni od 299USD i Acer Cromebook po istoj ceni. Razlike su kozmetičke, osim u činjenici da Acer dolazi sa 32 GB SSD uređajem, a da Toshiba ima nominalno jaču bateriju koja drži oko 9 sati, dok Acer-ova drži `samo` 7.5 sati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži