Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

Satya Nadella: Novi Microsoft CEO

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Satya Nadella: Novi Microsoft CEOManje ili više očekivano gospodin Nadella postao je novi CEO najveće softverske kompanije na svetu. Ono što ne znamo je kojim će putem krenuti Microsoft njegovim dolaskom. Hoće li biti bitnih zaokreta u njihovoj politici razvoja? Ako ih bude, u kom pravcu će Microsoft dalje ići? Mnogo toga ne znamo, ali znamo ko je Satya Nadella.

U kompaniju je došao davne 1992. i odmah postao poznat kao lider koji je u stanju da od svega napravi proizvod na kome se dobro zarađuje. Do skora u ulozi izvršnog zamenika predsednika za Cloud infrastrukturu i poslovne servise, vodio je ovaj tim do odličnih rezultata preuzimajući ili bolje rečeno otimajući tržište od konkurencije. Ništa se bolje nije provela konkurencija dok je vodio R&D sektor unutar Online Services divizije. Pre dolaska u Microsoft godinama je radio za Sun Microsystems.

Potiče iz grada Hyderabad u Indiji, a fakultetsko obrazovanje u oblasti elekrotehnike stekao je na univerzitetu u Mangaloru, dok je master studije iz oblasti kompjuterskih nauka završio na univerzitetu Viskonsin. Master iz poslovne administracije stekao na univerzitetu u Čikagu. Oženjen je i ima troje dece.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži