Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

SAD donose regulativu o trgovanju Bitcoin-om

Ocena korisnika:   / 0

SAD donose regulativu o trgovanju Bitcoin-omSve je počelo 27.02.2014 kada je Janet Yellen, nova predsedavajuća saveta Federalnih rezervi SAD, rekla senatoru Mancinu da Federalne rezerve nisu ovlaštene da regulišu trgovinu Bitcon-om niti bilo kojom drugom kripto valutom. Naši mediji su tek juče objavili vest da SAD donose regulativu o trgovanju kripto valutama, zapravo pogrešno informišući javnost. Gospođa Yellen se u svom obraćanju obratila kongresu SAD, početkom aprila, kako bi on trebao da povede raspravu o "pravnom obliku" u koji bi se smestilo trgovanje Bitcoin-om.

Huawei predstavio Ascend P7

Ocena korisnika:   / 0

Huawei predstavio Ascend P7Pod sloganom Exellence With Edge kompanija Huawei je predstavila najnoviji model mobilnog telefona Ascend P7. Opremljen za 4G mrežu, sa zaista vrhunskim ekranom i superiornim dizajnom predstavljaće pravo osveženje na tržištu na kojem dugo nije bilo uređaja koji svojom izgledom i performansama odskaču od konkurencije.

Dell predstavio novu Inspirion seriju

Ocena korisnika:   / 0

Dell predstavio novu Inspirion serijuU pitanju su laptop uređaji serije 5000 i all-in-one desktop uređaji serije 3000 i 5000. Kada su u pitanju laptop uređaji dimenzije ekrana  su 14", 15" i 17", kao i 20" AIO serije 3000 i 23" serije 5000. Odlikuju ih moćni procesori, veliki hard disk kapaciteti kao i "10-finger" touch ekrani uglavnom u HD rezoluciji. Uz svaki uređaj dobijate i 20GB prostora na Dropbox-u za deljenje i kolaboraciju.

FOTO: HTC One Mini 2

Ocena korisnika:   / 0

Evleaks koji se pokazuje kao vrlo pouzdan izvor informacija u IT industriji, ovaj put se potrudio da nas `počasti` FOTO: HTC One Mini 2fotografijama HTC One Mini 2, koji bi tek trebalo da se pojavi u prodaji. Po svemu što vidimo doći će u tri boje: zlatna, siva i srebrna. Takođe, po svemu sudeći, dolaziće sa 13 MP kamerom umesto 4 MP koja je bila na modelu M8.

Oracle: Mobile Security Suite za Android i iOS

Ocena korisnika:   / 0

Dakle, evo i kompanije Oracle u ovom segmentu. Nakon akvizicije kompanije Bitzer Mobile, Oracle je danas konačno ovu platformu predstavio kao deo svog portfolia. Najveća novost prema rečima Amit Jasuja, jednog od čelnika kompanije, je mogućnost primene autentifikacije i kompanijskih polisa pri primeni korporacijskih aplikacija, preko alata koji se zove Oracle's identity-management gateway.

Microsoft: Time To Change

Ocena korisnika:   / 0

Microsoft: Time To ChangePod ovim naslovom, Microsoft vodi kampanju za preostale korisnike starih Windows klijentskih i serverskih operativnih sistema, poput Exchange 2013 servera, u cilju prelaska na nova rešenja. Dakle, 8. aprila bez podrške ostaju korisnici Windows XP, Office 2003 i pomenutog Exchange 2003. Microsoft je naravno, u kampanji, akcenat stavio na bezbednost, koja može biti ugrožena prestankom podrške.

Satya Nadella: Novi Microsoft CEO

Ocena korisnika:   / 0

Satya Nadella: Novi Microsoft CEOManje ili više očekivano gospodin Nadella postao je novi CEO najveće softverske kompanije na svetu. Ono što ne znamo je kojim će putem krenuti Microsoft njegovim dolaskom. Hoće li biti bitnih zaokreta u njihovoj politici razvoja? Ako ih bude, u kom pravcu će Microsoft dalje ići? Mnogo toga ne znamo, ali znamo ko je Satya Nadella.

Google Chromebox: Jeftin sistem za konferencije

Ocena korisnika:   / 0

Google Chromebox: Jeftin sistem za konferencijeGoogle je očigledno rešio da uđe u trku i pojača konkurenciju na planu konferencijskih sistema. Korišćenjem Google+ Hangouts, enterprise sistemi sada mogu uživati u video konferencijama po povoljnijim cenama. Dakle, lanisarana je unapređena verzija Chrome OS računara pod nazivom Chromebox for meetings, tjuniranog za video striming, uz podršku za periferije i sve Google Cloud aplikacije i servise.

Kingston isporučuje memorije za Haswell

Ocena korisnika:   / 0

Kingston isporučuje memorije za HaswellKompanija Kingston, koja inače ove godine slavi 25 godian postojanja, sklopila je dogovor sa kompanijom Intel o isporuci memorijskih memorija za Core™ i7, i5 and i3 "Haswel" procesore četvrte generacije i Z87 chipset. Iskreno rečeno, čudilo bi da je drugačije obzirom da je kompanija Kingston najveći svetski proizviođač memorijskih platformi.