Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

Nova Mozilla Firefox 29

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Nova Mozilla Firefox 29Pojavila se prvo početkom godine u trial obliku, da bi od pre par dana verzija 29 izašla kao zvanična verzija. Oni koji nisu dobili poruku da mogu svoje Firefox browser da ažuriraju mogu to da urade poznatom putanjom Help - About Firefox. Ostaje pitanje da li trebate da ažurirate verziju 28 ili neku raniju?

Ako pričamo o dizajnu, ne mogu da se otrgnem utisku da je Firefox ekipa želela da se probliži Chrome-u. Boja prljavog leda neodoljivo podseća na bolu Chrome-a, zaokrugljeni tabovi takođe kao i "metro look" ikonica. Nova Mozilla Firefox 29

Očigledno je da se najviše radilo na redizajnu, pa je Menu ikonica pomerena skroz desno a dobila je i potpuno nov izgled. Najveći napredak, čini se, je na polju upravljanja Toolbar-om i menijima koje sada možete da personalizujete.

Ono što je za mene najveći napredak je napuštanje starog Firefox Sync-a i puštanje u rad novog, koji istini za volju neodoljivo podseća na Chome-ovu alatku za sinhronizaciju. Korisnici starog FF Sync-a će ili morati da spreče ažuriranje na verziju 29 ili da stisnu petlji i da pređu na novu verziju. Stari Sync nije kompatibilan sa novim i nije u mogućnosti da transferuje informaciju u novu verziju.

Nova Mozilla Firefox 29

Ipak, za mene lično, ova verzija je više razočaranje nego što me je ubedila u boljitak korišćenjem njenih unapređenja. Zašto? I dalje se programerski tim nije potrudio da reši pitanje trošenja memorijski resursa. I dalje Firefox troši neuporedivo više resursa nego Chrome, pa čak i MS Internet Explorer.

Nova Mozilla Firefox 29

Sve u svemu, Firefox 29 je još malo pa Chrome. Ako ste ljubitelj Metro dizajna, onda u redu, ali u svakom drugom slučaju Firefox 29 ne donosi apsolutno ništa novo, a kamoli revolucionarno. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da troši još više resursa nego prethodnik postavlja se pitanje trebali ga ažurirati ili preći na Chrome.

 

 

 

Komentari   

 
+1 #1 dejan 22-09-2014 06:52
Hvala za ovo.....ide deinstalacija
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži