Pretraga

Najnoviji IT oglasi

 


 

 

 

 

 

Extreme predstavio novi 802.11ac Access Point

Ocena korisnika:   / 0

Extreme predstavio novi 802.11ac Access PointKompanija Extreme Networks već neko vreme predstavlja lidera na polju Wi-Fi i BYOD tehnologija. Ovaj put predstavili su nam još jedan u nizu wireless AP uređaja na koji podržava 802.11ac standard. Radi se modelu IdentiFi 3865 za outdoor upotrebu. Kako sami kažu, u pravom trenutku, za sve one koji svoj posao žele da iznesu iz kancelarija na otvoreno jer dolazi leto. Naravno radi se o uređaju koji podržava oba frekventna opsega, 2.4 GHz kao i 5GHz. 

Nova Mozilla Firefox 29

Ocena korisnika:   / 0

Nova Mozilla Firefox 29Pojavila se prvo početkom godine u trial obliku, da bi od pre par dana verzija 29 izašla kao zvanična verzija. Oni koji nisu dobili poruku da mogu svoje Firefox browser da ažuriraju mogu to da urade poznatom putanjom Help - About Firefox. Ostaje pitanje da li trebate da ažurirate verziju 28 ili neku raniju?

5 cool stvari koje možete da radite sa svojim Windows 8.1 telefonom

Ocena korisnika:   / 0

5 cool stvari koje možete da radite sa svojim Windows 8.1 telefonomBilo je zaista naivno očekivati da će Microsoft tek tako prepustiti tržište smartphone uređaja i operativnih sistema za njih. Dokaz je bila pre svega akvizicija kompanije Nokia i  izbacivanje na tržište novih Lumia modela. Pored superiornog harware-a modela Lumia 1020, praćenog neshvatljivo dobrom kamerom od 41MP, Microsoft je dodatno unapredio aplikacije za Windows Phone 8.1. Evo 5 funkcionalnosti na koje treba obratiti pažnju.

IoE i Cisco Security

Ocena korisnika:   / 0

IoE i Cisco SecurityBezbednost računarskih mreža i uređaja uopšte je najveći izazov sa kojim se danas suočava ICT industrija. Cisco gotovo iz dana u dan donosi novitete na tom polju. Pogledajte prezentaciju na kojoj učestvuju John Chambers, predsednik i CEO kompanije Cisco, kao i Jim Grubb, Chief Demonstration Officer. U pitanju je demonstracija koja pokazuje kako Cisco Security pomaže u odbrani od novih i različitih napada u vreme kada sve više uređaja postaje globalno povezano.

Gmail ugasio stari Compose inteface

Ocena korisnika:   / 0

Gmail ugasio stari Compose intefaceOktobra prošle godine Gmail je lansirao novi izgled Compose interface-a za svoje korisnike. Od tada dodao je dosta stvari koje su postojale u prošloj verziji, kao što su emotions, zakazivnje sastanaka preko maila i naravno full screen opciju, koja je izgledom najbliža staroj verziji. Svo to vreme Google nam je ostavljao mogućnost da se vratimo korak u nazad i koristimo staru verziju Compose interface-a.

Operativni sistem - pitanje izbora?

Ocena korisnika:   / 0

Operativni sistem - pitanje izbora?Kroz sve ove godine bavljenja IT-jem, stekao sam utisak da su krajnji korisnici računara praktično stavljeni pred svršen čin što se tiče izbora operativnog sistema. Da li je zapravo tako? Nije! Ako želite da koristite Microsoft-ove tehnologije onda ste osuđeni na jednu od Windows verzija, jer je to jedini proizvod ove kompanije proizveden za krajnjeg korisnika. Ali ako ste spremni da malo eksperimentišete i potrudite se da savladate neke tehniike, postoji ogroman broj alternativnih operativnih sistema.

Novi CCNA sertifikat

Ocena korisnika:   / 0

Novi CCNA sertifikatDa budmo precizniji, ovo je osveženi CCNA. Poznato je da Cisco svoj osnovni sertifikat osveži na 2 do 4 godine, a nekad i ređe. Onda kada se to dogodi, sve je moguće. Izbacuju se oblasti, dodaju nove, neke se skraćuju a neke uvećavaju. Tako je i ovaj put. Cisco je još u martu najavio nove ispite (kao i pre, polaganje CCNA sertifikata možete podeliti na dva ispita ili polagati jedan kompozitni), dok je stari pod šifrom 640-802 moguće polagati do 30.09.2013.

SanDisk promovisao WiFi Flash memoriju

Ocena korisnika:   / 0

SanDisk promovisao WiFi Flash memorijuIskreno bilo je pitanje vremena kada će neko da se pozabavi ovim pitanjem. Verujem da će za jako kratko vreme ovo biti jedna od onih stvari za koje ćemo se pitati, kako smo do sad živeli bez njih. Ovako integrisane komponente doprineće većoj prilagodljivosti memorijskih uređaja. Dakle, od sada će vam vaše slike, muzika, filmovi ili obični dokumenti biti mnogo dostupniji jer ovi uređaji nude 8 simultanih konekcija i 3 streaming-a po uređaju.

Microsoft Office za iPhone

Ocena korisnika:   / 0

Microsoft Office za iPhoneKonačno je stigao. Microsoft je danas objavio Office Mobile za iPhone dostupnim sa Apple App Store bez dodatnih troškova za Office 365 Home Premium i Office 365 ProPlus pretplatnike. Po mišljenju mnogih, iako su ovo Apple i Microsoft uradili bez mnogo buke, velika je stvar za jedne i za druge. Po mnogim predviđanjima ovo će značajno promeniti odnose na tržištu mobilnih uređaja.